Premijera predstave „Koprivko i nestali spremnici za otpad“ održana je u dvorani Doma mladih u subotu 10. studenog. Riječ je o edukativnoj igrano-lutkarskoj predstavi za djecu o pravilnom razvrstavanju otpada. Predstava je nastala u sklopu projekta KOPRIVKO-EKO. Režirao ju je Damir Mađarić, za glazbu su se pobrinuli Gordana i Miroslav Evačić, a glumili su Mirel Huskić i Sara Ipša.

Na premijeru su došli gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec. Ispred Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac Koprivnica prisutne su bile predsjednica Uprave Nataša Tetec i članica Uprave Dubravka Horvat.

Gradonačelniku Mišelu Jakšiću pripala je čast da i službeno otvori početak sezone prikazivanja predstave u Koprivnici.

Sve o „Koprivko-eko“

Projekt “Koprivko-eko” namijenjen je edukaciji djece o pravilnom razvrstavanju otpada, a prezentiran je kroz slikovnicu “Koprivko-eko” i kazališnu predstavu “Koprivko i nestali spremnici za otpad”. Projekt je podržan od strane Ministarstva zaštite okoliša i Ministarstva znanosti, a predviđen je za prezentaciju u gradovima i općinama za djecu staru od pet do devet godina. Ideja projekta je da se predstavom i slikovnicom educira cjelokupna populacija djece.

Ulaznica za predstavu je slikovnica koja će ostati svakom korisniku kao trajni podsjetnik na važnost i način pravilnog razdvajanja otpada kod kuće i izvan nje.

Autori slikovnice su Branimir Dolenec (ideja, dizajn i ilustracije) i Gordana Evačić (tekst i stihovi).

Projekt je finacijski podržao Grad Koprivnica.